31 Ekim 2009 Cumartesi

"yalnız senden yardım dileriz..."

Fikirden yoksun her ideanın yeri çöp tenekesidir. Bu idea belli zamanlarda tamamen duygusal saiklerden ötürü parlamış dahi olsa er yada geç layık olduğu yere, yani çöpe gidecektir. Hitler müthiş bir hatipti mesela. Kitleleri damarlarından yakalayabiliyordu ve hitap ettiği kitle ise oldukça kalabalıktı. Bir halkı yönlendirdi ve bir halkı mahvetti. Ya şimdi? Esamesi yalnız tarihte geçer.

Kemalizm bir fikir midir yoksa saplantı mı? Bu soruya tanı koymak haddim değil. Yalnız, görebildiğim şu; ya Kemalizm'in dişe dokunur entellektüelleri yok ya da Kemalistler inanılmaz bir akıl felci geçirmektedirler. Bugün, normal bir Kemalist hiçte tutarlılık kaygısı yaşamadan fikir ve düşünceden yoksun bir cuntacıyı, darbeperesti ya da mafya elemanını "ulusal kahraman" olarak görebilmektedir. Yani Tuncay Özkan, yani Veli Küçük...

Bir de az daha mantıklı ama yine de mantıksız olanları var ki bunlar da sürekli Anıtkabir'e koşmaktadırlar. 80 yıl evvel söylenmiş cümlelerde necat ve kurtuluş ararlar. Hiç mi birşey değişmedi 80 yıldır? Yani sizin dışınızda.

Sormak lazım. Elinizde kahraman olarak kala kala bu döküntüler mi kaldı?
Ve
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder