24 Ekim 2009 Cumartesi

Bir diyalog...

Dağdan inmiş gerillalar ile ilgili bir video ve altına yazılmış bir "yorum" ile başladı münazara. İşte şöyle;

T-N
allahın belaları hepsini luks arabalarla almışlar şehit cenazeleri uçak altında giderken bunların hepsini luks arabalarla alın bunu paylaştın da ne oldu başın göğemi erdi kalıcı barışmış p.... sizi kod adı köpek olan bu hayvanları turkiyeye getiren iktidara da lanet olsun bunları destekleyenlere de hepiniz allahtan bulun ...

K-T
Aylen Öyle Biz Ne için ŞEhit Veriyoruz Ne için Vatanı SAvunuyoRuz.. Ne için Genç Yaşta Tek SuçlaRı Vatanı için Askere Giden İnsanLArımız Ölüyo...Özgürlük Adına BirŞEyler Yapmaya Çalışan KöpekLer Hiç Bi Zaman İsteDikleRiniz OlmıyaCak...Artık Gerçek DüşmanlarımızLa Aynı Sokakları PAylaşaCAz Yazıkk...Çok Yazık...Pişman DEğilleRmiş KeşKe ORada Kalıp GeberSeydiniz Adi ŞErefsizler

Y-K
dellenmeyin bacılar. ne yani, dağda kalıp başka gençleri öldürselerdi daha da mı iyi olurdu?

K-T İndilerDe NolDu Türkiyeye Ne FayDası OlaCakLAr...BuRaDaa Da YapaR OnLAr Pkk SAdece DağDa Değil...!Artık Hele Hiç Değil...

Y-K silah bırakıp indiler. ve artık inşallah kimse kimseyi öldürmücek. benim için önemli olan bu. ben bunun olma ihtimalini bile desteklerim.

K-N sen buna inandın mı yıldırım bu bir politika bıraktık dediler indiler yarın istanbulu patlatırlar görürüsünüz siz barışı

Y-K tersine inanmak daha mı çok güzellik kazandırdı bize? umud etmenin neresi kötü. dünyanın diğer yerlerinde de böyle bitti savaş, burda niye bitmesin? o kadar çok kin dolu ve savaşa bulandık ki barış cennet kadar ulaşılmaz oldu bize. umud dolu olalım biz. Sırf bugün silahlar patlamıyor diye birileri yaşamaya devam ediyor. Bu yetmez mi sevinmek için?

T-N bunun bir oyun olduğunu bile bile içimizi nasıl umut dolduralım kutlmalar yapılıyor pişman değiliz diyorlar o kadar insan öldürsünler pişman olmasınla ve hiç bi şeyiklde yargılanmadan serbest bırakılsınlar suçun bi cezası olmalı cezasız mı kalsın tekrar yapmamak için korkusu var mı yine yapar devlet yine affeder daha acı kayıplar verdiğimizde bunun hesabını kim verecek o zaman umut ettik biz mi dicez su testisi su yolunda kırılır abdullah öcalan bunlara gelin nmite dedi turk devletinin iki dili var iki kurucusu var sözünü vedide geldiler anayasaya dilimiz turkce ve kurtce yazdığında mustafa kemal ataturkun kemikleri sızlamaz mı şehitlerin kemikleri sızlamaz mı boşuna mı bu kadar can verildi

K-TAdamLaR REsmen Biz Hala Devam Edeceğiz DiyorLAr Ve faCe bugun İstanbul yapacakları Kutlamalara ÖÇağırıyorlar Neymiş Kürdistandaki gibi büyük Olmayacakmış Ama Bekliyorlarmış...Yazıklar Olsun ki Bu HükümeTe Şuan Bunları SerbestÇe SöyleyebiliyorLAr..Dewlet içinDe dewlet kurmaya Çalışıyorlar indilere ne oldu kürdistan die kutlama yapıyOarlar Yaşasın Türkiyeye Geldik die Değil...

Y-K bugün bir çocuğa tecavüz eden dahi pişman değilken kendince bir dava için dağa çıkmış biri neden pişman olsun ki? pişman olsa orda ne işi var? herkesin göreceli inançları var, bunu anlamak lazım. Yani bizce saçma olan şeyler bazılarınca davadır. bu insanlar dağa çıkmış fakat herhangi bir eyleme katılmamış insanlar. yani yasal olarak sadece izinsiz yurt dışına çıkma suçuna sahipler. her zaman, hoşumuza gitmese dahi hukuk kurallarına uygun davranmamız gerkir ki yasalarda suça karışmamış pkk'lılar affedilir.

kürtlere eşit hakları vaad eden bizzatihi mustafa kemal'dir. bundan kimse de zararlı çıkmaz. Ülkede kürtçe nin de serbest olması sadece türkiye kültürünü geliştirir. Eski medeniyetlerden silah gücüne sahip olanlar hep tarihin çöplüğünde, asıl mesele kültürel zenginlik, kültürlerin kaynaşması. kısaca bu savaş artık bitmeli. çünkü ne bir kazananı olacak ne de kaybedeni. ne asker öldüre öldüre bitmez ne de dağdakiler. toprak dibine düşen canlara yazık, dağa taşa düşen vergilere yazık, kaçırılmış fırsatlara yazık.

ispanya ve ingilteredeki ira ve eta örneklerini biraz incelemeni tavsiye ederim. türkiye de yaşanan şu an işte odur. ve türkiye bu süreçten çıkarsa türkiye'nin geleceği yer de şu an ingiltere ile ispanyanın olduğu yerdir. barış artık kaçınılmaz.

T-N yasal olarak yurt dışına çıkmışlar ee bizim izlediklerimiz ne önderlerimiz istedi daga çıktık savaşytık şimdi istediler iniyoruz diyolar biz demiyoruz ki barış içinde yaşamayalım biz kurtleri dışlamadık ki benim bir suru kurt arkadaşım var kurtcede konuşuyorlar biz bunlara karşı çıkmadık ki ama bizim anayasamız değiştirilemez hangimiz eşit değiliz ne eşitsizlik olmuş doğuda... öğretmenler doktorlar doğuya gitmek istemiyorsa pkk yuzunden gitmek istemiyor pkk mı onların öncusu pkk mı onalrın haklarını koruyor nasıl böyle mi gelişimlerini engelleyerek mi hiç biri suçsuz değil onların devlet içinde devlet kurulmaz vatan haini onlar nasıl suçları yok ???

doğuda ne oluyorsa pkk yuzunden oluyor ve kurtler de onları destekledikleri sürece bundan zarar görecekler ingiltere ispanya kendi varlığını butunluğunu kabul ettirmiştir bunlar turkiye cumhuriyetinin varlığını üstünlüğünü kabul mu edecekler artık insan değil beyinleri şehit vericez savaş bitmicek silahsız savaşıcaklar genç beyinleri yakayacaklar.

Y-K bu ülkede insanlar kürt oldukları için enslerinden vurulup asit kuyularına atıldı. 20.000 e yakın faili meçhul... bu ülkede insanlar köylerinden yaka paça atılıp metropollere sürüldü... 4000 e yakın yakılmış köy... bu ülkede çocuklar terörist diye 12 yaşında 13 kurşunla öldürüldü. uğur kaymaz, ceylan önkol ve katledenler serbest şu an. Bu ülkede insanlar kürtçe konuştuğu için linç edildi, para cezasına çarpıtıldı, hapislere atıldı. Ben, aydınlar ve daha niceleri. Bu ülkede insanlar kürtçe kasetleri bir zamanlar gece yarıları dinler, toprak altında zulalarlardı. Bu ülkede insanlar türkçeyi kulağı çekile çekile, dayak yiye dayak yiye öğrendi. Bunun canlı şahidiyim... ve bu liste daha da kabarıktır arkadaşım! Bu ülkede kürtlere ve kürtçeye en büyük zulüm yapıldı ve yok sayıldı bunlar. Yok sayılmaktan daha büyük zulüm olur mu hiç? Bu ülkede 12 eylüllerde diyarbekir cezaevinde insanlara akla hayale gelmicek işkenceler yapıldı ama daha kimsenin haberi yok. Bu ülkede 80 yaşındaki insanlara dışkı yedirldi, insanlar sınır boylarında kurşuna dizildi, kadınlara kızlara tecavüz edildi. Oldu ama batıda yaşayanlar bunları pek bilmez. Ha, inanmayabilirsin bana. Ama emin ol tüm saydıklarımı tanıkların kendi dillerinden mailleyebilirim sana.

Tüm bunlar olmuşken eşitiz demek pek akla mantığa uygun değil. peki kürtler ne ister? ayrı bir devlet istemez emin ol. sadece eşitlik. ama gerçek bir eşitlik. "sen dilini sokakta konuş ben kendimkimi üniversite kürsülerinde" tarzında bir eşitlik değil.

sana bir soru... Bu ülkede üniversitelerde urdu dili ve edebiyatı, latin dili ve edebiyatı gibi enstitüler varken, üniversitelerde kürtçe'nin k si'nin bile olmamamasının mantığı ne? siyasetten değil de insaniyetten açıklanabilir mi? bir urdu bir latin kadar değerimiz yokken, hani kardeşlik?

T-N barış diyorsunuz geçmişte yaşanalar yuzunden biz bunları neden çekiyoruz? bak sen diyorsun geçmişte yaşandı geçmişte kurtlere bunlar hiç bi şey yokken mi yapıldı ? bu insanlık dışı olaylara ben de karşıyım.. ama bunlar durduk yere yapılmadı bunu da biliyorsunuz.yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor.... en ufak bir özeleştiri en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz. kürt kökenli vatandaşlarımız eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa kusuru devlette değil kendilerinde aramalılar.Çocuğunun terör örgütünün militanı olarak kullanmasına müsade ediyorsan 12 yaşında 13 mermi deme hakkına sahip değilsin.
Hak isteyen hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne insanlarına toplum kurallarına SAYGI gösterecek. ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak yakmayacak yıkmayacak.
terorist ile kurt arasındaki farkı bize yine siz göstericeksiniz siz teror orgutunden kendinizi ayrı tuttunuz mu ???

dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış kürtçe kursları' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı ?


sözde size fırsat eşitliği sunulmuyor dimi eşit değiliz evet bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan değil mi

çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek şiddeti kınıyorum demek kürtlerde... bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak yuzsuluğude kurtlerde.. bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgecilik etnik soykırımcılık neden hep sizde ?
sorun sence bizdemi sizdemi ??

Y-K geçmiş... geleceği kurmak için geçmiş ile hesaplaşmak gerekmez mi? kürt türk birlikteliğini dostluk kavramı üzerinden ele alırsak şayet, dostluğun pekişmesi için öncelikle gizsiz tanıma ve kabullenme gerekmez mi? tabii ki gerekir.

ki bu geçmiş yüzlerce yıllık bir geçmiş değildir. ki bu geçmiş sonuçlarını yitirmiş bir geçmiş değildir. biz tüm bu olayların olumsuz sonuçlarını her allahın günü yaşamaktayız. her toprağa düşen canda, her kapkaçcı ve gaspçı da... geçmiş konuşulmadan gelecek inşaa edilemez.

sadece geçmiş te değil. uğur kaymaz 3-4 yıl evvel katledildi. (tek suçu babasıyla beraber dışarı çıkmaktı, suç mu?) Ceylan önkol iki hafta önce. tek suçu koyun otlatmaktı karakolun gölgesinde. dışarı da olmak, çobanlık yapmak suç mu? düşünün! bu ülkede çocuklar katlediliyor fakat hala kıyamet kopmuyor. düşünün!asit kuyularından habire cesetler çıkıyor ve hala ülke sözde hukuk devleti. kürtler de sütten çıkmış ak kaşık değil. kabulleniyorum fakat siz de btün sorunların kürtlere vaadedilen bir sözden cayılması ile başladığını kabul ediniz. pkk acı çekmiş bir halkın öfkesinin sonucudur, der ahmet altan. tamamen haksız mı?


üstelik bizim sorunumuz ne vatan ne de türk kardeşlerimiz ile. bizim sorunumuz sistem ile. aramıza nifak sokmuş, bizi insan yerine koymamış sistem. bu sistem türkleri de ezer ama hala bundan bihabersiniz.

gelgelelim kürtçe dil kurslarına.
1-kürt solu da türk solu gibi pratiktn ziyade teorik ile ilgilenme hastalığı ile mamuldur.
2-kürtler o kadar asimile edildi ki dilin önem ve mahiyeti unutuldu, lakin yeni yeni yeşeriyor. şu an varolan kurs sayısı da az değil.
3- sizce, bir halkın anadilini öğrenmek için kurslara gitmesi ne kadar mantıklı? siz türkçe dil kursuna gider misiniz?

...............

Yorumsuz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder