17 Şubat 2010 Çarşamba

Bir mahkeme oyunu ve medya...

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan başsavcı ve sonrasında olanlar....

Şahsını bir kenara bırakıpta medyanın olayı nasıl karşıladığına bakalım öncelikle.

Birgün gazetesi"başsavcıya gözaltı" manşetiyle verdiği habere "ismailağa ve fetullah gülen cemaatlerine yönelik soruşturmalar ile adı gündeme gelen... " devam etmesiyle belli ki ergenekon davasına hala mesafeli...

Güneş gazetesi "yargı şokta" manşetini atmakla hem kendi yaşadıkları şok duygusunu hem de tarafsızlığını ilan etmiş gibi.

Habertürk, "yargıda iç savaş" manşetiyle haberi karşılarken, bazı kocaman balıklara dokunulmaması gerekliliğini bize hatırlatmak istedi. Hukuk bazıları içindir, dercesine.

Gelgelelim Hürriyet. "gözaltına yetki isyanı" manşetiyle her zamanki gibi parmağın işaret ettiği yönü değil de parmağı tartışmaya açtı.

Sabah gazetesi "türkiye'de iki ilk" diyerekten demokrasiye ve sivilleşmeye selam çakmış.

Sözcü ise her zamanki gibi absürtkomedi.

Ya peki bugün ne oldu? Güvenirsizliği tartışmasız HSYK yine acil bir toplantı yaptı ve tarihin tekerrür etmesine olanak sağladı. Nasıl mı? Hani bir zamanlar bir Ferhat Sarıkaya vardı ya? Hani savcıydı ya kendisi? Ve hani hazırladığı bir iddianame ile Büyükanıt'a dokunmuştu ya? Ve hani sonra sırf bundan dolayı HSYK tarafından avukatlıktan dahi men edilip, doğduğuna pişman ettirilme çalışılmıştı ya. İşte yine aynısı olacak gibi. Ne mi oldu?

" ceza muhakemesi kanunu'nun (cmk) 250/3. maddesindeki amir hükmün ihlal edilerek, görev ve yetki aşımında bulunulduğunu tespit eden hsyk, erzurum özel yetkili cumhuriyet başsavcıvekili tarık gür, cumhuriyet savcıları rasim karakullukçu, mehmet yazıcı ve osman şanal'ın, cmk 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılmasına karar verdi."

Son dakika haberi: erzincan cumhuriyet başsavcısı i̇lhan cihaner'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

(İyi ki…)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder